måndag 30 mars 2009

Dutton Goldfield Chardonnay 2005

Färgen är ljus och doften har en trevlig ekton/vanilj. En relativt påtaglig alkoholdoft men inte så att den sticker ut förmycket. Den har en fruktighet som dom flesta runt bordet tyckte om.
Smaken är fyllig smörighet med en markant vaniljton. Mums
Tyrrells Vat 1

Ljus färg åt det något mörkare hållet. Doften är till en början en aning plåtburk men sedan när vinet blir lite varmare så finns det både nesslor, mineral och vaniljdoft.
Smaken var tyvärr en lite besvikelse. Alldeles för tunn. Som någon sa så liknar det faktiskt smaken av gurkvatten. Tyvärr så följde inte doftupplevelsen med till smaken.
Ch la Reyne Prestige 2006
Detta var en trevlig bekantskap. Vinet hade varit i karaff i mer än två timmar och hade säkert kunnat få mer tid än så. Färgen är röd/violett och tät. Doften är en blandning av syltighet, plommon som går åt det lite söta hållet. Det finns även en liten antydan till klister.
Det är en mycket påtaglig strävhet och beska med hög syra i smaken.

Laborum Malbec 2005

Glaset innehöll en härlig röd färg som doftade av mint, björnbär, cederträ och vanilj. När vi sedan smakade på vinet så fanns det en viss beska, bränt papper, alkohol och vanilj. Den kändes ung i smaken, men den ändrade sig under resans gång till det mer tilltalande.
Barolo La Serra 2004

Efter två timmar i karaff så kan vi konstatera följande. Den har en härlig röd färg med orange huva. Doften är bärig, plommon. Den är "dammig" och något ekad och lite för mycket alkoholdoft. Mot slutet så kommer en härlig kakao doft.
Det finns en viss fruktighet även om strävheten är alldeles för stor och påträngande. Betyget från bordet blir, nja!!

Alto Moncayo 2006

Sista glaset för kvällen har lite tunn, blå/röd färg. Däremot är doften stor med både ek/vanilj och kaffe. Smaken har en viss pepprighet, kaffe och den räcker länge. Kvällens favorit hos många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar